Nekad nepadodies!

VASARAS SEMINĀRS: “BŪŠU REDZAMS, BŪŠU DZIRDAMS”

01 / 08 / 2021

Biedrība “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem” projekta “Būšu redzams, būšu dzirdams” ietvaros š.g. jūlijā rīkoja trīs sociālo prasmju attīstības seminārus, lai veicinātu jauniešu ar kustību traucējumiem sociālās iemaņas un iekļaušanos sabiedrībā.

Divu dienu semināri notika 19.-20. jūlijā, 21.-22. jūlijā, 23.-24. jūlijā viesu namā “Lauciņi” Limbažu pagastā. Epidemioloģiskās drošības nolūkos semināri norisinājās ar nelielu dalībnieku skaitu – katrā seminārā piedalījās 8 jaunieši vecumā no 14 līdz 29 gadiem, veidojot līdzīga vecuma grupas.
Kopā ar brīvprātīgajiem darbiniekiem dalībnieki nepiespiestā un draudzīgā atmosfērā attīstīja socializēšanās prasmes, spēlējot dažādas komunikācijas spēles, diskutējot par sev aktuālām problēmām gan kopīgā sarunu aplī pie ugunskura, gan individuāli – aktivitātē “laivā ar brīvprātīgo”.
Semināru dalībnieku prasmi socializēties un aizstāvēt savas intereses papildināja lekciju cikls “Kā būt labam sarunu partnerim?” un “Mobings”, ko vadīja platformas uzvedība.lv vadītāja Līga Bērziņa.
Emocionāls papildinājums komunikācijas aktivitātēm bija kokles spēles studijas “Kokļu mežs” pasniedzēja Anša Jansona vadītās kokles spēles nodarbības.
Brīvajā laikā jauniešiem bija iespēja piedalīties dažādās sporta aktivitātēs, tajā skaitā supošanu uz SUP dēļa kopā ar brīvprātīgo palīgu.
Kopīgi pavadītais laiks aizritēja nemanot, jaunieši guva daudz patīkamu iespaidu un jaunu zināšanu, un izteica vēlmi piedalīties līdzīgos pasākumos arī turpmāk.
Dalībnieku atsauksmes
"Patika sporta spēles. Pietrūka vēl ilgāks kopābūšanas laiks. Nometnē atklāju, ka apkārt ir tik daudz prieka."
"Biju vairākas reizes redzējusi televīzijā, ka ir SUP dēlis un kā tas izskatās, bet nekad nebiju iedomājusies, ka tādiem cilvēkiem kā es tas vispār ir iespējams."
"No nometnes paņēmu atziņu, ka nekas nav neiespējams! Viss ir iespējams, vienalga, vai Tu esi ar invaliditāti vai ne."
"Man vislielākais atklājums bija SUP un kokles spēle."
"Mans atklājums bija mūzikas nodarbība. Atklāju, ka sarunas ar psihologu grupā arī var būt interesantas. Man vislabāk patika SUP."

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies