Nekad nepadodies!

Īstenojam projektu "Gribu, varu, daru!"

Esam uzsākuši īstenot Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas atbalstīto projektu "Gribu, varu, daru!"

Projekta laikā 20 nedēļu garumā no 10. marta līdz 15. novembrim bērni un jaunieši ar kustību traucējumiem no 13 līdz 25 gadiem apmeklēs treniņus un kvalificētu speciālistu nodarbības par to, kā uzlabot savu fizisko formu, kādus vingrinājumus veikt; kā veidot stilu, pieņemot savu ķermeni ar visiem tā trūkumiem; kā mīlēt sevi; kā izvēlēties karjeras ceļu un izmantot izglītības iespējas. Tā rezultātā viņi iegūs praktisku pieredzi un iemācīsies, kā uzlabot savu fizisko un emocionālo stāvokli, sekmīgi iekļausies vienaudžu sabiedrībā, vēlāk arī darba tirgū.

Projekta iecere radās, pētot mūsu biedrības lielāko bērnu un jauniešu vajadzības – vairums no viņiem, neskatoties uz kustību ierobežojumiem, apmeklē vispārizglītojošās skolas, taču bieži cieš no vienaudžu neiecietības, ir nepārliecināti par sevi, arī sporta stundās izpildāmie vingrojumi nav piemēroti viņu vajadzībām, turklāt bērnu ar īpašām vajadzībām attīstība ir kavēta, tāpēc vairums no viņiem pat sasniedzot 18 gadu vecumu turpina mācības skolā, taču ģimene vairs nevar saņemt bērniem ar īpašām vajadzībām piedāvāto palīdzību. Šiem bērniem un jauniešiem ir vajadzīgs papildus atbalsts, un to saņemot, viņi var attīstīt savus talantus, kļūt par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem, tālab radās ideja par projektu, kura laikā bērni un jaunieši varētu apgūt vingrinājumus viņu fiziskajai labsajūtai, konsultēties ar stila ekspertu, lai mācītos iemīlēt savu ķermeni, tikties ar psihologu un karjeras izvēles konsultantu, lai atrastu savu ceļu dzīvē. Pateicoties Rīgas domes finansējumam, šī iespēja ir realizējusies!

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies