Nekad nepadodies!

Projekts  “Esi sava ķermeņa pavēlnieks!”

Projekts  “Esi sava ķermeņa pavēlnieks!” ir Biofeedback” (atgriezeniskās saites) tehnoloģijas inovatīvās rehabilitācijas programma  Latvijā bērniem un jauniešiem ar invaliditāti un kustību traucējumiem.

Biedrība no 2017. gada februāra ir uzsākusi īstenot inovatīvas rehabilitācijas Biofeedback ” (atgriezeniskās saites) tehnoloģiju metodi.   Biedrības rīcībā ir nodarbībām nepieciešamais aprīkojums (Biofeedback NeXus10 komplekts), bet nodarbību nodrošināšanai ir piesaistīti četri speciālisti (ārsts rehabilitologs, divi sertificēti fizioterapeiti un medicīnas tehnikas inženieris).

Biofeedback metode izceļas ar savu plašo pielietojumu un mūsdienīgo pieeju - ar specializētu datorprogrammu palīdzību tiek nolasītas un vizualizētas muskuļu aktivitātes uz datora monitora, izmantojot dažādas animācijas, spēles un video. Šīs muskuļu aktivitātes iespējams pielāgot individuāli pēc nepieciešamības, lai katram bērnam vai jaunietim būtu interese un izpratne par savu muskuļu darbību. Bērni un jaunieši labprāt interesējas par modernajām tehnoloģijām un ar interesi vēro uz ekrāna attēloto, tādējādi uzlabojot muskuļu spēku un kontroli pār tiem, kā arī mazinot kustības traucējumus.

          Biedrība sadarbībā ar Rīgas Stradiņa Universitātes Rehabilitācijas fakultāti 2016. gadā uzsāka kopēju pētījumu Latvijas Valsts Mežu finansētajā Sociālās palīdzības projektā par biofeedback inovatīvās metodes efektivitāti un rezultātiem. Zinātniskā pētījuma ietvaros tiek izstrādāts maģistra darbs un jau iesaistīti 20 bērni un jaunieši ar invaliditāti un ģimenes ārsta izziņu par kontrindikāciju neesamību. Daļai jauniešu rekomendēts turpināt nodarbības pētījuma ietvaros.

          No valsts budžeta līdzekļiem tiek nodrošināts līdzfinansējums 350 nodarbībām un 70 darba grupas konsultācijām (katram bērnam vidēji 10-35 nodarbības pēc individuālā plāna nosacījumiem, un uz katrām 10 nodarbībām divas darba grupas konsultācijas), 10-15 bērniem, jauniešiem ar invaliditāti (funkcionāliem traucējumiem), turpinot projektā “Es varu vairāk!” iesāktās aktivitātes biofeedback tehnoloģijas izmantošanai rehabilitācijā, nodrošinot speciālistiem (ārstam rehabilitologam, diviem sertificētiem fizioterapeitiem un tehniskajam darbiniekam darbam ar Biofeedback programmatūru) atlīdzību par sniegto pakalpojumu .

Projekta vadītāja Ilze Kenne

29460606

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies