Nekad nepadodies!

Pasākums - „Ziemassvētki-2018”    – kultūras un sociālās integrācijas pasākums bērniem, jauniešiem ar invaliditāti un viņu ģimenēm Latvijas Leļļu teātrī, Ziemassvētkos.

2019. gada 12. janvārī biedrība „Latvijas Bērniem ar Kustību Traucējumiem” sadarbībā ar  Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu - „Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros”-, Latvijas Leļļu teātri un citiem atbalstītājiem sarūpēja  bērniem ar invaliditāti kustību un garīgas attīstības traucējumiem un ģimenes locekļiem  jauku Ziemassvētku-2018 pasākumu.

Pasākums - „Ziemassvētki-2018” 

 
   – kultūras un sociālās integrācijas pasākums bērniem, jauniešiem ar invaliditāti un viņu ģimenēm Latvijas Leļļu teātrī, Ziemassvētkos. 

Ziemassvētku-2018 pasākumā piedalījās 256 personas(119 bērni ar invaliditāti kustību traucējumiem).  
Dalībniekiem bija iespēja jauki kopā vakaru  apgūt, uzlabot dažādas prasmes – uzdrīkstēties, vērot, piedalīties, atbalstīt, uzzināt, sajust, novērtēt komunicēt un radīt. 
    
1. Radošajās darbnīcās bērni paši izgatavoja jaukus rotājumus, ko atvadoties no pasākuma, ņēma līdzi par piemiņu. 

 Šajā aktivitātē tika uzlabotas un trenētas dažādas maņu orgānu koordinācijas spējas, apgūtas jaunas zināšanas un prasmes, dota iespēja radoši pašapliecināties.  

2. Bērni noskatījās Latvijas Leļļu teātra izrādi „Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”.  
Šajā aktivitātē tiks veicināta uzdrīkstēšanās apmeklēt publiskus sabiedriskus pasākumus, un apgūta uzvedības kultūra tajos. 

3. Savstarpējā komunikācija. 
Šajā aktivitātē tiek veicināta vēlme komunicēties, aktivizēta informācijas, emociju un pieredzes apmaiņa, aktualizēta savstarpējas cieņas izpratne. 

 
Projekts „Ziemassvētki-2018” nodrošināja iespēju mērķauditorijas ģimenēm pieejamā vidē un atbilstoši spējām piedalīties audzinošā, izglītojošā, un terapeitiskā kultūras pasākumā, kas bagātināja viņu emocionālo un sociālo pieredzi, veicināja savstarpējās komunikācijas attīstību, rosināja, mācīja izprast sevi un citus, vienlaikus dinamiski attīstot sociālās integrācijas procesu. 

Projekta „Ziemassvētki-2018” pasākumā Latvijas Leļļu teātrī ģimenes tika iedrošinātas apmeklēt publiskus kultūras pasākumus, veicinot viņu iekļaušanos sabiedrībā un mazinot sociālo atstumtību. 
    
    
Informāciju sagatavoja: Ilze Kenne, ilzekenne@e-apollo.lv, tālr. 29460606

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies