Nekad nepadodies!

Vasaras semināri

Šovasar projekta “Paši varām, paši darām!” ietvaros plānoti sociālās integrācijas prasmju attīstības semināri jauniešiem ar kustību traucējumiem – pašizaugsmes apmācības, kuru galvenais mērķis ir uzlabot jauniešu spējas un prasmes adekvāti rīkoties dažādās izplatītās sadzīves situācijās un tādējādi attīstīt pārliecību par savām spējām.

Projekts “Paši varam, paši darām!” norisinās no 2023. gada februāra līdz oktobrim. Piecas dienas ilgie sociālās integrācijas prasmju semināri plānoti 3 grupās atbilstoši vecuma posmiem, tie norisināsies Salacgrīvā laikā no 10. līdz 24. jūlijam.

Nodarbību ciklā „Veselība pirmajā vietā” dalībnieki apgūs jaunu informāciju un pildīs praktiskus uzdevumus, kas palīdzēs viņiem droši darboties ar potenciāli bīstamiem priekšmetiem un sadzīves tehniku. Tiks veicināta arī viņu līdzdarbošanās ikdienas darbos, piemēram, ēdiena gatavošanā, telpu uzkopšanā, tādējādi attīstot jauniešu ar kustību traucējumiem spējas rūpēties par sevi un savu vidi. Īpaši svarīgi tas, ka jauniešiem plānots apgūt arī pirmās palīdzības sniegšanu.

Sešās sociālo lomu un situāciju izspēles nodarbībās dalībnieki sev neierastā vidē izspēlēs dažādas sociālas lomas un situācijas un kopīgi iepazīs un spriedīs par atbilstošu rīcību katrā no tām, piemēram, darba intervijā, sarunā ar dzīvesvietas izīrētāju, patstāvīga ārsta apmeklējuma laikā u.tml.

Šādi vasaras semināri, kas organizēti projektu ietvaros, notiek jau vairākus gadus, un vienmēr sagādā daudz pozitīvu emociju to dalībniekiem.

Aicinām pieteikties brīvprātīgos palīgus!

Projekta “Paši varām, paši darām!” īstenošanas līguma Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/084/40.

Projekta īstenošanu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par LBaKT sociālajos tīklos izvietotās informācijas saturu atbild biedrība “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem”.

#SIF_NVOFonds

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies