Nekad nepadodies!

VASARAS SEMINĀRI “Paši varam, paši darām!”

Nu jau 3.vasaru pēc kārtas jauniešiem ar kustību traucējumiem ir dota iespēja piedalīties sociālās integrācijas prasmju attīstības semināros – pašizaugsmes apmācībās. Katru reizi tajās tiek veltīta īpaša uzmanība kādai no ikdienas dzīves jomām, kuras daudziem šķiet pašsaprotamas, bet var būt liels izaicinājums jauniešiem ar invaliditāti. Mērķis ir uzlabot spējas un prasmes rīkoties dažādās izplatītās sadzīves situācijās un attīstīt pārliecību par savām spējām.


Šogad semināros tika apgūtas divas būtiskas tēmas. Ārstes Sandras Tapiņas vadītajās nodarbībās „Veselība pirmajā vietā” jaunieši ne vien mācījās veselībai drošu rīkošanos ar potenciāli bīstamiem priekšmetiem un sadzīves tehniku, bet arī apguva pirmās palīdzības sniegšanas pamatus, kas ļaus neapjukt un nebūt bezpalīdzīgiem gadījumos, kad šādas prasmes varētu būt nepieciešamas. Savukārt nodarbībās ar aktrisi un režisori Lienu Šmuksti tika izspēlētas dažādas sociālās lomas un situācijas, kuru laikā jaunieši iepazina un diskutēja par atbilstošu rīcību, tādējādi sagatavojoties reālām situācijām, kurās viņiem nāksies nokļūt pieaugot.


Brīvajā laikā jauniešiem bija iespēja piedalīties gan fiziskās un emocionālās atslodzes nodarbībās, gan dažādās sporta aktivitātēs. Šis kopīgi pavadītais laiks ir nenovērtējams gan socializēšanās ziņā, gan gūto iespaidu un zināšanu dēļ.


Pateicoties biedrības “Eņģeļi Tev Blakus” Labdarības projekta “Atceries palīdzēt” divu SUP dēļu dāvinājumam, semināru dalībnieki varēja apgūt jaunas ūdens aktivitātes prasmes un pieredzi, kas iepriekš viņiem nebija pieejama un radīja lielu prieku par šādu piedzīvojumu.


Sociālās integrācijas prasmju attīstības seminārus biedrība “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem” rīko projekta „Paši varam, paši darām!” ietvaros, kas norisinās no 2023. gada 1. februāra līdz 31. oktobrim, projekta īstenošanas līguma Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/084/40.
Projekta īstenošanu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par LBaKT sociālajos tīklos izvietotās informācijas saturu atbild biedrība “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem”.

 #SIF_NVOFonds

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies