Nekad nepadodies!

Projekta “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana bērniem ar kustību traucējumiem un to ģimenēm” īstenošanas aktualitātes

 

Biedrība “Latvijas Bērniem ar Kustību Traucējumiem” 2019. gada 6. februārī noslēdza līgumu Nr. 9.2.2.3/18/A/009 ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana bērniem ar kustību traucējumiem un to ģimenēm” īstenošanu ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu.

No projekta uzsākšanas laika 2019. gada martā atbalsta saņemšanā iesaistīti 50 bērni ar funkcionāliem traucējumiem, no tiem 19 programmu jau pabeiguši. Projektā paredzētie sociālās rehabilitācijas pakalpojumi bērniem ar kustību traucējumiem ietver fizioterapijas nodarbības, Biofeedback nodarbības, ergoterapijas konsultācijas / nodarbības, psihologa konsultācijas, hidroterapijas nodarbības, spēļu terapijas nodarbības un masāžas.

Tāpat projekta atbalstu saņēmuši jau 45 vecāki, kas piedalījušies sociālā darbinieka un fizioterapijas nodarbībās, individuāli tikušies ar psihologu un piedalījušies ergoterapeita grupu nodarbības. 2019. gada 12. un 13. oktobrī programmā iesaistītie vecāki piedalījās 2 dienu seminārā, kas notika netālu no Rīgas esošajā Svētku pilī, lai skaistās telpās un neformālā atmosfērā uzzinātu vairāk par motivāciju un komunikāciju, smaržu terapiju un Latvijā izgatavotām 3D ortozēm, elpošanas / balss terapiju un deju terapiju, gongu terapiju un drāmas terapiju, kā arī izkustētos fizioterapijas laikā un Latino deju ritmos. Semināra laikā jaunas zināšanas mijās ar praktiskām nodarbībām, saviesīgas sarunas un pieredzes apmaiņa ar nopietnām sarunām ar pieaicinātajiem speciālistiem.

Turpinās arī projektā plānotās speciālistu apmācības, kuru ietvaros biedrības fizioterapeite Līva Miķelsone mācījās Bālinta grupā pie Dr. Daces Krūmiņas, ko organizēja SIA "RSU psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnika". Plānotas apmācības arī 2020. gada sākumā, kad biedrības fizioterapeites piedalīsies ārvalstu apmācībās par bērniem ar bērnu cerebrālās triekas (BCT) diagnozi.

Projekta mērķis paredz palielināt sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamību 50 bērniem ar kustību traucējumiem un to ģimenēm, lai ar katram bērnam individuāli izstrādātu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu kompleksu pilnveidotu viņa sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas, kā arī nodrošinātu nepieciešamo atbalstu to ģimenēm. Projekta plānotās attiecināmās izmaksas – 141615.77 EUR, no tā 85% jeb 120 373,41 EUR Eiropas Sociālā fonda finansējums un 15% valsts finansējums.

Plašāku informāciju par projektu sniegs: Ilze Kenne, tālrunis: 67579798, e-pasts: ilzekenne@e-apollo.lv, ilze.kenne@kustibutraucejumi.lv

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies