Nekad nepadodies!

Projekta “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana bērniem ar kustību traucējumiem un to ģimenēm III” aktualitātes

Biedrība “Latvijas Bērniem ar Kustību Traucējumiem” 2023. gada janvārī uzsāka projekta Nr. 9.2.2.3/22/A/022 “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana bērniem ar kustību traucējumiem un to ģimenēm” īstenošanu ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu. 

2023. gada vasarā intensīvi turpinājās nodarbības bērniem – fizioterapija, masāžas, biofeedback nodarbības, kā arī ergoterapijas nodarbības un psihologa konsultācijas. Tāpat jūlija mēnesī tika uzsāktas arī bērnu vizuāli plastiskās mākslas nodarbības, ar kuru palīdzību tiek attīstīta un nostiprināta sīkā motorika un caur kurām sniegta palīdzība bērniem izpaust un fiksēt viņu emocijas, sajūtas, iztēli un pieredzi, ko nereti šādos gadījumos ir grūti paust klasiskajā verbālajā komunikācijā. 

Arī atbalsta sniegšana vecākiem vasaras periodā bijusi ļoti būtiska. Tika izmantota iespēja apmeklēt radošās mākslas nodarbības grupās, kā arī apmeklēt individuālās masāžas, kas ir sevišķi būtiski vecākiem, kuriem ikdienā ir liela fiziskā slodze. 

Kopumā atbalstu saņem 50 bērni un viņu likumiskie pārstāvji. 

 Projekts tiks īstenots līdz 2023. gada 31. decembrim ar mērķis palielināt sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamību 50 bērniem ar kustību traucējumiem un to ģimenēm, lai ar katram bērnam individuāli izstrādātu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu kompleksu pilnveidotu viņa sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas, kā arī nodrošinātu nepieciešamo atbalstu to ģimenēm. Projekta plānotās attiecināmās izmaksas – 206’744,44 EUR, no tā 85% jeb 175’732,77 EUR Eiropas Sociālā fonda finansējums un 15% valsts finansējums. 

Plašāku informāciju par projektu sniegs:  

Biedrības “Latvijas Bērniem ar Kustību Traucējumiem” valdes priekšsēdētāja - Ilze Kenne, tālrunis: 29460606, e-pasts: ilzekenne@e-apollo.lv, ilze.kenne@kustibutraucejumi.lv 

01.09.2023

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies