Nekad nepadodies!

Projekta “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana bērniem ar kustību traucējumiem un to ģimenēm III” īstenošanas noslēgums

Biedrība “Latvijas Bērniem ar Kustību Traucējumiem” 2023. gada decembrī noslēdz projekta Nr. 9.2.2.3/22/A/022 “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana bērniem ar kustību traucējumiem un to ģimenēm III” īstenošanu ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu.

Projekta mērķis paredzēja palielināt sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamību 50 bērniem ar kustību traucējumiem un to ģimenēm, lai ar katram bērnam individuāli izstrādātu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu kompleksu pilnveidotu viņa sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas, kā arī nodrošinātu nepieciešamo atbalstu ģimenēm.

 

Projekta ietvaros katram bērnam tika izstrādāts individuāls pakalpojumu plāns, kurā tika paredzētas tādas nodarbības kā fizioterapija, Biofeedback nodarbības, masāžas, ergoterapijas nodarbības, spēļu terapijas nodarbības un psihologa konsultācijas, kā arī grupu hidroterapijas nodarbības un vizuāli plastiskās mākslas nodarbības grupās.

Kopumā projekta laikā tika realizētas 3022 atbalsta nodarbības laika posmā 2023. gada februāra līdz 2023. gada decembrim.

Projekts paredzēja arī būtisku atbalstu bērnu vecākiem / aizbildņiem. Katra bērna likumiskajam pārstāvim tika nodrošinātas 10 ārstnieciskās masāžas, kā arī dažādas radošās nodarbības. 96% vecāku projektā piedāvāto atbalstu ir izmantojuši pilnā apmērā.

 

Projekta ietvaros tika iegādāts materiāltehniskais nodrošinājums - pasīvo kustību trenažieris un terapeitiskais spogulis, kā arī veikti atbalsta pasākumi projekta īstenošanas speciālistiem.

 

Projekta plānotās attiecināmās izmaksas – 206’744,44 EUR, no tā 85% jeb 175’732,77 EUR Eiropas Sociālā fonda finansējums un 15% valsts finansējums.

 

Plašāku informāciju par projektu sniegs:

Biedrības “Latvijas Bērniem ar Kustību Traucējumiem” valdes priekšsēdētāja - Ilze Kenne, tālrunis: 29460606, e-pasts: ilzekenne@e-apollo.lv, ilze.kenne@kustibutraucejumi.lv

22-12-2023

 

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies