Nekad nepadodies!

Mātes dienas pasākums un ekskursija uz Tartu.

Mātes dienas pasākums. 2014. gada 11. maijā Latvijas leļļu teātrī norisinājās ikgadējais, biedrības organizētais Mātes dienas pasākums. Šogad biedrības biedri, atbalstītāji un viesi tika aicināti uz jauno leļļu teātra izrādi „Slavenais pīlēns Tims”.

Pirms izrādes un tās starplaikos, mazie apmeklētāji iesaistījās radošajās darbnīcās. Bērni līmēja, zīmēja un krāsoja apsveikuma kartiņas savām māmiņām.

Mātes dienas pasākumu apmeklēja 139 bērni un jaunieši, kā arī 130 to vecāki no visas Latvijas. Tāpat, lai stiprinātu sadarbību un nodrošinātu pieredzes nodošanu par pasākumu organizēšanu citām nevalstiskajām organizācijām, uz izrādi tika aicināti biedrības „Mēs saviem bērniem” no Madonas novada un invalīdu biedrības „Māriņa” no Auces pārstāvji.
Popularizējot brīvprātīgo darbu, pasākumam tika piesaistīti 14 jaunieši, kas nodrošināja viesu sagaidīšanu, līdzdarbojās ar bērniem radošajās darbnīcās, rūpējās par kafijas galdu noformējumu, kā arī sniedza organizatoriem citu nepieciešamo atbalstu.


Pēc izrādes, visi apmeklētāji tika aicināti uz kafijas pauzi. Pateicoties biedrības atbalstītājiem (SIA „Mārtiņa Beķereja”, SIA „Flora”, SIA „Iļģuciema maiznīca”, SIA „Staburadzes konditoreja”, A/S „Aldaris”, SIA ”Melna kafija” u.c.), apmeklētāji varēja cienāties ar gardām kūkām, tortēm, maizītēm, augļiem un malkot atspirdzinošu dzērienus.


Ekskursija uz Igauniju (Tartu).

No 7.-8.jūnijam 33 bērni un jaunieši, kā arī 13 to pavadoņi devās aizraujošās un izglītojošā Ekskursijā uz Igauniju. Dalībnieki iepazinās ar kaimiņzemes vēsturi un kultūru (Ledus laikmeta centrs, ekskursija pa Tartu vecpilsētu), kā arī apmeklēja izglītojošos un izklaidējošos objektus (ūdens atrakciju parks „Aura”, zinātnes centrs „AHHAA”). Tāpat vecāki ieguva izsmeļošu, kvalitatīvu un saprotamu informāciju par diagnozi BCT, savukārt bērni un jaunieši uzzināja, kā pašiem aktīvi piedalīties savas veselības stāvokļa uzlabošanas procesā.


Turpinās darbs pie papildus finansējuma piesaistes.

Lai varētu turpināt ziemeļu kaimiņvalsts – Igaunijas – iepazīšanu, biedrības sadarbības pārstāvis turpina komunicēt ar Salaspils Rotari klubu, par iespējām finansēt augustā plānoto braucienu uz Tallinu.


Jauna projekta pieteikuma sagatavošana.

2014.gada 14.maijā biedrība ir sagatavojusi un iesniegusi projekta „Mēs varam, ja mēs gribam!” pieteikumu Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.–2014.gada perioda programmas „NVO fonds" apakšprogrammas „Nevalstisko organizāciju projektu programma” atklātā konkursa otrajā
kārtā. Tāpat biedrības sadarbības pārstāvis turpina komunicēt ar Salaspils Rotari klubu, par iespējām finansēt augustā plānoto braucienu uz Tallinu.


2014. gada darba plānu īstenošanai paredzētās izmaksas sastāda 25737,99 EUR, kur 95% no programmas līdzfinansējuma tiek piešķirts no Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un 5% no Latvijas valsts budžeta.


Plašāku informāciju par projektu sniegs: Ilze Kenne, tālrunis 29460606, e-pasts:ilzekenne@e-apollo.lv .
Projekts „Soli pa solim uz priekšu!”, Nr. 2012.EEZ/DAP/MAC/110/R/036/2014.
Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.
Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts.
Papildus informāciju par programmu var iegūt:
www.eeagrants.org www.eeagrants.lv www.sif.lv

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies