Nekad nepadodies!

Bērni ar kustību traucējumiem Tēvu dienu atzīmē ar dārza svētkiem!

                                                                                           10.09.2014.

PRESES REL ĪZE 

Bērni ar kustību traucējumiem Tēvu dienu atzīmē ar dārza svētkiem!

Bērni un jaunieši ar dažādiem kustību traucējumiem, atzīmējot Tēvu dienu, 7. septembrī tikās dārza svētkos, lai kopīgi svinētu svētkus, godinātu savus tētus un atgādinātu sabiedrībai par tiem patiesi stiprajiem, drosmīgajiem un vīrišķīgajiem tēviem, kas rūpējas par bērniem ar īpašām vajadzībām. Pasākumā bērni baudīja īstu dārza svētku atmosfēru, izpaudās dažādos mākslas žanros, izklaidējās piepūšamajās atrakcijās, savukārt lielus un mazus priecēja dakteri Klauni no biedrības Dr.Klauns.


Biedrības Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem vadītāja Ilze Kenne norāda: „Esmu patiesi priecīga, ka mūsu biedrībā veidojas jauna tradīcija un jau otro gadu mēs svinam Tēvu dienu. Mātes dienas svinības mums ir jau ierasta lieta, un tās gadu no gada rīkojam Latvijas Leļļu teātri, taču Tēvu dienas tradīcija vēl ir jauna, taču man prieks, ka ģimenes ir atsaucīgas un labprāt pulcējas kopā, lai godinātu savus stipros balstus – tēvus. Ir maldīgs uzskats, ka vīrieši nevēlas rūpēties par saviem bērniem ar īpašām vajadzībām, un mūsu biedrības biedru vidū ir daudz patiesi vīrišķīgu un gudru kungu, kuru atvasēm nākas sadzīvot ar dažāda veida kustību traucējumiem. Šie tēti ir mīloši, strādīgi, izpalīdzīgi, ar ļoti augstu atbildības sajūtu un noteikti pelnījuši atzinību.”


Pasākumu viesus ar dažāda veida trikiem izklaidēja biedrības Dr.Klauns „speciālisti” – Dakteri Klauni, kas gan bērniem, gan pieaugušajiem mācīja veidot zvēriņus un figūras no baloniem, ierādīja papīra šķīvīšu cīņas mākslu, priecēja noskumušos ar mīļiem jokiem un ar dažādiem citiem trikiem Tēvu dienas svinībās uzbūra patiesi jauku atmosfēru.


Pasākumu rīkoja Biedrība Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem projektu „Soli pa solim uz priekšu” (identifikācijas Nr. 2012.EEZ/DAP/MAC/110) un „Mēs varam, ja mēs gribam!” (identifikācijas Nr.2013.EEZ/PP/1/MEC/076) ietvaros. Projektus finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Pasākumu finansēja EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts. Papildus informācija par finansētājiem: www.sif.lv  http://www.eeagrants.lv  www.eeagrants.org.


Tāpat to atbalstīja Biedrība dr. Klauns, SIA NP Foods, SIA Rūjienas saldējums, Iļģuciema maiznīca, LESTER IZMPEX (PTY) LTD filiāle „Centrum”.


Biedrība „Latvijas Bērniem ar kustību traucējumiem” ir nevalstiska organizācija, kas jau 15 gadus apvieno aktīvus vecākus, kuru bērniem ir dažāda veida kustību ierobežojumi. Biedrība meklē finansējumu un rīko dažādus pasākumus bērnu un jauniešu rehabilitācijai un sociālajai integrācijai.


Papildus informācija:
Ilze Kenne, valdes priekšsēdētāja
Biedrība Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem
Tālrunis: 29460606, e-pasts info@kustibutraucejumi.lv
www.kustibutraucejumi.lv
 

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies