Nekad nepadodies!

Biedrība “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem” no 2023. gada februāra līdz oktobrim realizēja projektu „Paši varam, paši darām!”

Biedrība “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem” no 2023. gada februāra līdz oktobrim realizēja projektu „Paši varam, paši darām!”, kas tika īstenots Latvijas valsts budžeta finansētās programmas “NVO fonds” ietvaros (projekta īstenošanas līgums Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/084/40).

Projekts tika īstenots ar mērķi mazināt sociālās atstumtības risku jauniešiem ar invaliditāti vecumā no 12 līdz 29 gadiem.

Lai veicinātu šī mērķa sasniegšanu, biedrība darbojas vairākos virzienos. Viens no virzieniem ir jauniešu interešu pārstāvība valsts un pašvaldību institūcijās, kā arī cīņa par viņu tiesību ievērošanu, iesaistoties rīcībpolitikas izstrādes un lēmumu pieņemšanas procesos. Šajā jomā viens no nozīmīgākajiem sasniegumiem ir biedrības uzņemšana Rīgas domes un nevalstisko organizāciju sadarbības memoranda īstenošanas padomē, kas paver lielākas iespējas pārstāvēt biedrības biedru intereses dažādos pašvaldības politikas plānošanas un lēmumu pieņemšanas procesos. Biedrības pārstāve Ilze Kenne aktīvi darbojas arī Personu ar invaliditāti nevalstisko organizāciju konsultatīvajā padomē, LR Kultūras ministrijas Sabiedriskā labuma komisijā, kā arī aktīvi izstrādā un iesniedz dažādus ierosinājumus jauniešu ar invaliditāti dzīves kvalitātes uzlabošanai. Piemēram, ir iesniegts ierosinājums Rīgas domei atbalstīt papildu transporta izmaksas jauniešiem ar invaliditāti.

Otrs no biedrības darbības virzieniem, kuru veiksmīgāk realizēt palīdz iesaistīšanās dažādos projektos, ir tādu aktivitāšu īstenošana, kuras veicina pašu jauniešu spēju integrēties sabiedrībā un pārstāvēt savas intereses.

Projekta „Paši varam, paši darām!” ietvaros norisinājās trīs sociālo prasmju attīstības semināri, kuros katrā 10 jaunieši ar dažādu aktivitāšu palīdzību attīstīja prasmes adekvāti rīkoties dažādās izplatītās sadzīves situācijās, kuras jauniešiem ar kustību traucējumiem bieži sagādā grūtības. Tika apgūta arī tāda svarīga prasme kā pirmās palīdzības sniegšana. Tādējādi jauniešiem tika celta pašapziņa un vairota pašpaļāvība.

Projekta īstenošanu finansiāli atbalstīja Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par LBaKT sociālajos tīklos izvietotās informācijas saturu atbild biedrība “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem”.

#SIF_NVOFonds

 

\ atpakaļ

Aizvērt

Autorizējies